9/21/2013

Putujući karavan - prva stanica - Tršić

Eko kamp Tršić - 18. i 19. septembar
Već šest godina mladi aktivisti iz celog sveta sastaju se u međunarodnom volonterskom kampu “Eko – kamp Tršić“ i svojim učešćem kao i konkretnim akcijama doprinose oplemenjivanju Vukovog kraja. Na ovaj način u Tršiću se susreću tradicija i savremene tendencije koje ovom kraju daju autentičan pečat ambijenta koji ide u korak sa vremenom.
 U proteklih šest godina u Tršić dolaze volonteri iz celog sveta koji sa lokalnim organizacijama i meštanima Tršića održavaju okolinu, upoznaju kako lokalne tako i međunarodne običaje, i rešavaju svakodnevne probleme meštana – čiste i obeležavaju pešačke turističke staze, razgovaraju sa lokalnim stanovništvom o lošim navikama zagađivanja sredine, u cilju otklanjanja prepreka i problema u saradnji sa lokalnim vlastima. Najvažnije, skreću pažnju, kako lokalnom stanovništvu, tako i široj zajednici, na jedinstvenost međunarodnih susreta i prijateljstva sa ljudima iz celog sveta koji na ovaj način doprinose razvoju Tršića i u svetu predstavljaju Srbiju.



20. septembra smo se u Tršiću susreli i sa državnim sekretarom Ministarstva omladine i sporta, Nenadom Borovčaninom, koji je podržao naš rad i svojom porukom o volontiranju otvorio promotivnu kampanju o volontiranju na Twitter-u:
"Volontiranje je svojevrsna umetnost, jer na taj način kreiramo svet u kojem živimo - svojim radom, svojim idejama, sa osećajem za zajednicu."

Nema komentara: