8/09/2013

Volonteri uredjuju Mali Stapar!

Na međunarodnom volonterskom ekološkom kampu,  koji je  počeo 3. avgusta 2013. godine u Malom Staparu, nadomak Sivca, 18 volontera iz Rusije, Koreje, Češke, Belgije, Španije, Francuske i Srbije rade na čišćenju Malog Stapara, uređenju  dvorišta i područne škole, kao i na uređenju obala kanala i farbanju drvenih klupa.

Cilj ekološkog kampa je da se probudi svest građana o važnosti ekologije, da se učini nešto korisno za lokalnu zajednicu, kao i da se gosti iz inostranstva
upoznaju sa srpskim običajima i kulturom. Predviđeno je da volonteri do 17. avgusta, do kada će trajati međunarodni ekološki kamp, posete Apatin, Sombor, Kljajićevo, kao i da odigraju fudbalsku utakmicu sa  ekipom iz Sivca. Pored toga, na samom kraju kampa je predviđeno da se održi takmičenje u pravljenju ribljeg paprikaša.
Volonteri su smešteni u nekadašnjoj školskoj zgradi, u kojoj je nedavno završena prva faza rekonstrukcije, a zahvaljujući sredstvima koja su obezbeđena iz budžeta opštine Kula i MZ „Sivac“.
Međunarodni volonterski kamp je organizuje UG "Ekologika“, u saradnji sa volonterskim servisom "Mladi istraživači Srbije", a pod pokroviteljstvom opštine Kula i MZ "Sivac".

Nema komentara: