11/06/2013

Radionica “Ne pripadam samo jednoj zemlji. Ceo svet je moja domovina.”

SKC,  utorak 12.11. u 18 sati

Radionica “Ne pripadam samo jednoj zemlji. Ceo svet je moja domovina.” kombinacija je izlaganja o Evropskom volonterskom servisu kroz iskustvo Nemanje Milinovica, bivseg EVS volontera, i radionice o medjunarodnom volonterskom servisu i tome koliko utice na razvoj pojedinca u smislu interkulturnog ucenja i samospoznaje. Sa druge strane ucesnici ce, pored dnevnika iskustva, dobiti informacije i o nacinu prijavljivanja.

Svake godine preko 500 mladih ljudi iz Srbije ucestvuje u međunarodnim obrazovnim i volonterskim programima preko Mladih istrazivaca Srbije i svojim ucescem neguje svoje neformalne vestine i znanja, cime obogacuje svoj kulturni identitet. Danas u Studentskom kulturnom centru u Beogradu izlagaci ce imati prilike da prikazu interesantne poglede na aktuelne teme sa kojima se susrecu mladi u Evropi: diskriminaciju baziranu na kulturnom identitetu; izazove u obrazovanju i negovanju evropskog gradjanstva.

Molimo vas da se prijavite slanjem mejla na ovu adresu (vss@mis.org.rs) vasim imenom i prezimenom. Slobodno najavite da dolazite sa drugom, drugaricom. Nikakvo prethodno iskustvo nije potrebno, dovoljno je da ste zainteresovani da cujete vise o medjunarodnom volonterskom servisu i prikljucite nam se!

1 komentar:

Anonimno kaže...

Svako može da pripada samo jednoj zemlji.Postoje mnoge osobe koje su tokom svog života pripadale ne samo svojoj matičnoj državi već i zemljama sa kojima nisu imale nikakve veze.Ali takve osobe su najčešće bile date ili prodate od strane vojske i policije u svojoj matičnoj državi.