10/22/2013

POZIV na otvaranje izlozbe “Volonterski pogled na svet” – sreda 23. oktobar u 18.00 sati, Novi prostor, Studentski kulturni centar

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na otvaranje izložbe “Volonterski pogled na svet” – sreda 23. oktobar u 18.00h, Novi prostor, Studentski kulturni centar -  izložba traje do petka 25. oktobra.

Izložba fotografija sa volonterskih kampova širom sveta i priče volontera, svetskih putnika, preneće poruke o motivaciji za volontiranje u zemlji i inostranstvu, značaju promene koju ono nosi, kao i njihovim neverovatnim avanturama širom sveta. 
Pored fotografija i priča, bice prikazan i kratak film sa Putujućeg karavana održanog prošlog meseca sa predstavnicima čak 23 Kancelarija za mlade i organizacija iz cele Srbiije, kao i brojne izjave volontera o značaju promene koju nose volonterski kampovi, koje se u okviru onlajn kampanje na Twitter-u objavljuju u proteklih mesec dana, počevši sa tvitom državnog sekretara Nenada Borovčanina na samom početku Putujućeg karavana, u Tršiću:
 

#volontiranje je svojevrsna umetnost, jer na taj način kreiramo svet u kojem živimo - svojim radom, svojim idejama, sa osećajem za zajednicu"
Mladi istraživači Srbije su ovog leta ugostili preko 300 volontera na međunarodnim volonterskim programima u Srbiji, a u svet poslali preko 500 mladih volontera iz Srbije.  Pogledajte na izložbi šta imaju da (po)kažu i pustite da vas inspirišu.

Nema komentara: