6/10/2013

Međunarodna omladinska razmena "A GARDEN OF EXCHANGES" u Francuskoj

Pozivamo vas na međunarodnu omladinsku razmenu "A GARDEN OF EXCHANGES" u Francuskoj, blizu gradova Vesoul i  Besançon, od 6. do 27. avgusta. 
Cilj razmene je da mladi razgovaraju o aktivizmu, o tome šta to znači biti "građanin Evrope" i tome kako svako može da utiče pozitivno na društvo oko sebe, i da neguju svoje ideje kroz ekološke i umetničke radionice. 
Razmena je namenjena mladima od 18 do 25 godina. Iz Srbije će ići grupa od 4 učesnika sa jednim vođom grupe (stariji od 18, bez gornje granice). Potrebno je da znate engleski, da ste motivisani i zainteresovani za temu.
Vise o razmeni vidite ovde.
Poziv za zainteresovane ucesnike i vodju grupe je otvoren do 14.06. u 10 sati ujutru. Prijava se nalazi ovde a kod razmene je SJYE01, što treba upisati kada budete popunjavali prijavu.
15.06. ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije, a izabrani će biti pozvani da u naredna dva dana popune prijavu na engleskom, uplate participaciju od 4.800 dinara i dođu do nas da prijavu potpišu. Ukoliko izabrani učesnici to ne urade u naredna dva dana, izgubiće pravo da učestvuju i njihovo mesto će biti ustupljeno nekom drugom.
Vođa grupe će imati obavezu da:
- učestvuje na pripremnom sastanku sa ostalim organizatorima 4-6 jula (100% troskova puta, smestaja i ishrane su placeni)
- koordiniše kupovinu karata učesnika (svako kupuje svoju kartu, ali bi bilo poželjno da idete svi zajedno)
- bude kontakt osoba u ime grupe za nas i za organizatore
- predstavi rezultate razmene po povratku
- osigura da su svi učesnici doneli karte u MIS po povratku.
Vođa grupe je oslobođen/a participacije, ali, kao i ostali, dobija 70% putnih troškova nazad, po povratku sa razmene (100% za pripremni sastanak).
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu od čega će po povratku kući dobiti nazad 70%. Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 4.800 dinara (ako ove godine prvi put ide na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.400 dinara (ako ste ove godine već bili na jedom od navedenih programa).
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam biti vraćeno 70% kada, po povratku u Srbiju, pošaljete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošaljemo organizatorima u  Francusku. 
Pročitajte pažljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave. Ako budete selektovani, biće potrebno da tu prijavu i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
Očekujemo vas!
Vaši Istraživači

Nema komentara: